Hester 22 | Bevalling, babykamer en Origineel Kraamcadeau

Kersverse mama en Origineel kraamcadeau 2020

VAN BEVALLING TOT BABYKAMER EN ORIGINEEL KRAAMCADEAU

Stel jezelf even voor

Ik ben Hester Verdonk, 22 jaar en op 20 - 05 - 2020 voor het eerst trotse moeder geworden van onze zoon Dylan.

Hoe heb je de zwangerschap ervaren?

De zwangerschap heb ik over het algemeen positief ervaren. De eerste weken heb ik regelmatig boven de wc gehangen, maar als het er eenmaal uit was ging het weer goed. Richting het einde kreeg ik wat last van mijn rug en brandend maagzuur. Vooral als ik ‘s avonds in bed ging liggen, speelde het brandend maagzuur heel erg op.

Ook vond ik de zwangerschap wel iets heel moois. Hoe je lichaam druk werkt om een mensje te maken. Het groeien van mijn buik vond ik daarom ook wel echt leuk om te zien.

Zijn er dingen die je echt niet had verwacht, die je als tip kan geven aan vrouwen die net zwanger zijn?

Dat elke zwangerschap echt heel anders is. Wees niet onzeker als er bij jou iets niet volgens ‘het boekje’ gaat. Probeer je niet te vergelijken met andere zwangere vrouwen, hoe lastig dat misschien ook is.

Hoe was de bevalling en wat was het eerste wat je dacht?

Ik kijk met een positief gevoel terug op de bevalling.

Toen ik zwanger was zag ik heel erg op tegen de bevalling, ik was er bang voor. Bang voor de pijn die ik zou gaan hebben en bang voor wat er allemaal fout zou kunnen gaan.

Niet echt gedachten die helpen als je de bevalling in gaat.

Op maandagavond 23:50 uur begonnen de weeën op gang te komen. De hele nacht hebben we de weeën opgevangen. Ze bleven maar onregelmatig komen en dus was er nog geen reden om de verloskundige te bellen.

Dinsdagochtend hebben we toch maar de verloskundige gebeld, omdat we niet wisten of het normaal was dat het zo lang duurde. Voor de zekerheid kwam ze langs om te controleren of ik al ontsluiting had. Helaas zat ik toen pas op 1 centimeter ontsluiting. De rest van de dag hebben we weer de weeën opgevangen, net zoals de nacht daarvoor.

Aan het eind van de dag werden wij gebeld door de verloskundige met de vraag of er al meer vooruitgang in zat, maar helaas bleven de weeën onregelmatig.

De verloskundige stelde voor om de nacht door te brengen in het ziekenhuis. Daar zouden ze me een prik geven met een soort verdoving en slaapmiddel, zodat ik de dag erna meer energie zou hebben voor de bevalling, aangezien we al heel lang wakker waren.

Aangekomen in het ziekenhuis kreeg ik de prik. Helaas werkte die niet zoals verwacht. Ik werd er heel erg duizelig van en de pijn van de weeën werd ook niet minder.

‘s Nachts besloten ze, omdat er nog steeds niks veranderd was, om mijn verloskundige naar het ziekenhuis te laten komen. Gelukkig stelde zij voor om mijn vliezen te breken in de hoop dat de weeën dan wat regelmatiger komen en dat de bevalling wat sneller op gang komt.

Om 2.00 uur ‘s nachts brak ze mijn vliezen. Daarna is het eigenlijk allemaal heel snel gegaan.

De weeën kwamen regelmatiger en werden heftiger, wel met extra weeënopwekkers. Na een persfase van maar 17 minuten was hij dan eindelijk daar.

Kersverse mama

Op woensdag 20 - 05 - 2020 om 7.15 uur is onze zoon Dylan geboren.

De bevalling heeft in totaal 31 uur geduurd. Zeker wel een lange bevalling, maar het is allemaal goed gegaan en ik heb er geen schade aan overgehouden. Gelukkig kijk ik er dus ook positief op terug!

Ik weet nog wel dat ik hem heel glibberig en warm vond toen ik hem aanpakte om op mijn borst te leggen.

Wat heb je als eerst weer gegeten/ gedronken na de bevalling wat je niet mocht tijdens de zwangerschap?

Na de bevalling heb ik gelijk gevraagd om een boterham met salami en natuurlijk beschuit met muisjes.

Je bent net moeder, is het moederschap zoals je het had verwacht?

Het moederschap is wel een beetje anders dan ik me had voorgesteld. Op internet en in mijn omgeving hoorde en las ik over ouders dat ze nergens anders meer tijd voor hadden. Ze konden amper de tijd vinden om te douchen.

Ik ging er dus van tevoren van uit dat ik nergens anders meer mee bezig kon zijn dan met de kleine. Gelukkig is dit niet het geval. Wanneer de kleine heeft gegeten en ligt te slapen heb je alle tijd voor van alles.

Natuurlijk heb je sommige dagen minder tijd, omdat de kleine dan regeldagen heeft bijvoorbeeld maar dat is echt niet altijd het geval.

Welke eigenschappen zou je willen dat je kind van jou heeft en welke totaal niet?

Ik hoop dat Dylan net zo zorgzaam is als ik.

Ik hoop niet dat Dylan net zo ongeduldig is als ik.

We zitten midden in de corona crisis, heeft dit veel invloed gehad op je zwangerschap en bevalling?

Het heeft wel een beetje invloed gehad. Partners mochten op een gegeven moment niet meer mee naar de verloskundige. Gelukkig had ik toen alle echo’s al gehad en ging het alleen nog maar om de controles.

Ook deed ik mee aan een centering-groep van de verloskundigenpraktijk. Dat is een groep met zwangere vrouwen die allemaal rond dezelfde periode zijn uitgerekend. In die groep bespreek je veel onderwerpen rondom zwangerschap en bevalling. Helaas kon door de coronacrisis ook die groep niet meer doorgaan. Dat vond ik wel jammer, want hierdoor miste ik naar mijn idee best wel wat informatie.

WOEZEL EN PIP IN DE BABYKAMER

Origineel kraamcadeau babykamer

Had je van tevoren een bepaalde stijl in gedachte wat betreft de babykamer?

Ik had niet echt een stijl in mijn hoofd. Mijn man is heel erg creatief en ik wilde graag dat hij een muurschildering ging maken in de babykamer. We kwamen al heel snel uit bij een tekening van Woezel en Pip.

Daaromheen hebben we de rest van de kamer ingericht. Ik wilde het verder rustig houden en niet ook nog allemaal felle kleuren en drukke printjes op de muren en meubels. Daarom hebben we gekozen om alle meubels in het wit te nemen en op de muur een lichtgrijze verf te doen.

Hierdoor is de kamer vrij rustig en neutraal en spat de muurschildering van Woezel en Pip er echt uit.

Waar haal je je inspiratie vandaan? Volg je echt de laatste trends?

Nee ik volg niet echt de laatste trends, ik kijk gewoon naar wat ik leuk vind en een beetje bij elkaar vind passen. Mijn inspiratie heb ik denk ik toch wel via verschillende babywinkels met al ingerichte babykamers.

Is het geslacht te herkennen aan de babykamer?

Het geslacht is niet te herkennen aan de babykamer. Ik wilde dat niet omdat als er eventueel ooit een tweede kindje komt dat die ook in de babykamer kan slapen.

Misschien wil ik tegen die tijd wel alles alsnog opnieuw doen en veranderen, maar dat is dan niet per se nodig.

Ook hou ik er niet van dat jongetjes standaard alles blauw hebben en meisjes alles roze.

Wanneer ben je begonnen met inrichten? Was dat op tijd?

Toen de zwangerschapstest positief was, ben ik direct begonnen aan de babykamer. Dat was in mijn geval met drie weken.

Achteraf misschien niet slim, want er had natuurlijk ook nog van alles mis kunnen gaan. Ook was het niet slim, omdat ik richting het einde van de zwangerschap niks meer te doen had.

Wat kan volgens jou echt niet ontbreken in een babykamer?

Hydrofiele doeken!

Op veel baby-uitzetlijsten staat dat je twaalf hydrofiele doeken moet hebben. Toen ik dat las, vond ik dat al wat weinig en heb ik er een stuk of twintig aangeschaft. Gelukkig maar, want die doeken gaan zo hard. Ik gebruik er denk ik wel een stuk of vijf per dag en ik ga ze niet allemaal elke dag wassen.

Ik zou dus aanraden om wel iets meer dan twaalf hydrofiele doeken in huis te nemen.

Wat zijn jouw favoriete winkels? Waar koop je de meeste spullen?

De meeste babykleren heb ik gekocht bij de Hema. Daar zijn de kleren niet superduur en wel van goede kwaliteit.

Andere babyproducten, zoals kinderwagen, maxicosi, co-sleeper, doeken en draagdoek, heb ik gekocht bij de Prenatal.

KRAAMCADEAU TIPS EN HERINNERINGEN

Baby Dylan en milestone baby eerste jaar

Wat voor kraamcadeaus zijn het leukst om te ontvangen? Met welke ben je het meest blij mee en zou elke andere aankomend moeder moeten krijgen?

Ik kan niet een specifiek cadeau opnoemen wat ik het leukst of handigst vind. Kleren zijn altijd handig om te krijgen, omdat die zo vaak verwisseld worden op een dag.

Het is wel slim om aan te geven wat je zou willen, zodat je voorkomt dat je dubbele dingen krijgt. Ook kan je een maat aangeven, waarin je nog graag kleding zou willen hebben.

Een baby groeit megasnel. Heb jij een manier om alle herinneringen bij te houden?

Van de zwangerschap en bevalling heb ik een fotoboek gemaakt. Ook wil ik dat gaan doen van zijn eerste jaar om te zien hoe snel hij waarschijnlijk gegroeid is.

Er zijn verschillende boekjes waarin je baby zijn eerste jaar kan bijhouden. Dat vind ik wel leuk om te doen, omdat je zo snel vergeet hoe ze een week geleden bijvoorbeeld sliepen enz. Leuk om later terug te lezen en het neemt niet veel tijd in beslag om het in te vullen.

Bedankt Hester! Geniet van je kleine uk!

Leuk interview? Laat dan hier onder een berichtje achter voor Hester en deel jouw ervaring. Of schrijf je natuurlijk in voor de nieuwsbrief!

Uniek en Origineel kraamcadeau voor Unisex babykamers?

Bekijk dan onze unieke Mini Miles Milestoneposters. Een origineel kraamcadeau en speciaal gemaakt om milestones uit het eerste jaar van je baby vast te leggen en voor altijd te herinneren!