6 Kraamcadeau Tips (+bonustip!)

6 Kraamcadeau Tips (+bonustip!)

6(+1) Kraamcadeau tips waar het mamahart gelukkig van wordt!

Een knuffeldoekje of een rompertje is natuurlijk een superschattig geboorte cadeau en met een paar mini-sokjes zit je altijd goed. Maar wil jij een kersverse mama nu écht verrassen? Dan kom je niet aan met het zoveelste slabbetje maar zorg je ervoor dat je een origineel kraamcadeautje vindt waar mama en papa ofwel écht iets aan hebben... of gewoon ontzettend blij van worden.

Gepersonaliseerd baby cadeau en origineel kraamcadeau tip

Ben jij iemand die het land afspeurt voor het meest originele babycadeautje - en laat je het liefst een onvergetelijk geschenk achter? Ga dan voor een persoonlijk, uniek kraamcadeau waar papa en mama ongetwijfeld door geraakt zullen zijn. Lees verder voor onze beste kraamcadeau tips.

1. Boompje planten

Wat is een beter symbool voor het vieren van nieuw leven dan het planten van een boompje voor de baby? Je kunt een boompje cadeau doen aan de kersverse ouders, waarna zij het zelf (of jullie samen!) kunnen planten. Ook is het mogelijk om een boompje te planten in een speciaal park, waarvan er veel in Nederland te vinden zijn. Je krijgt hierbij vaak zelfs een bordje met de naam van de baby om bij de boom te planten.

2. Schilderij, cartoon of illustratie

Er zijn een hele hoop artiesten die persoonlijkheden en momenten op een prachtige, lieve, schattige en/of grappige manier op papier kunnen zetten. Schenk de jonge familie een schilderij, illustratie of een cartoon van een familieportret en je weet zeker dat jouw cadeautje super persoonlijk is.

3. Fotoshoot met de kleine

Dit geschenk valt zonder twijfel onder de meest geliefde kraamcadeautjes die ontvangen kunnen worden. Een fotoshoot met de kleine zorgt voor een onvergetelijke herinnering - er zijn immers foto's (!), die papa en mama door de drukte van de eerste groeiperiode zelf misschien nooit hadden kunnen maken.

Nuttig kraamcadeau

Het kan lastig zijn te bepalen waar een kersverse mama nu echt behoefte aan heeft: misschien des te meer wanneer je zelf nog niet in de mama-schoenen hebt gestaan. Wat is een nuttig kraamcadeau, maar toch ook leuk om te geven? Laat ons er een paar op een rijtje zetten voor je.

4. Luierabonnement

Een luierabonnement - heb je daar wel eens van gehoord? Weer eens wat anders dan een rompertje, een luierabonnement ontneemt de kersverse papa en mama een last van hun (financiële) schouders. Want als er iets is dat niet aan te slepen valt, zijn het luiers wel. Luierabonnementen kun je online afsluiten en is vaak te verkrijgen voor 4, 5 of 7 dagen in de week. Met een 7 dagen-abonnement krijgen mama en papa circa 200 luiers per maand opgestuurd. Je kunt ook kiezen voor een proefabonnement. Wedden dat papa en mama je waanzinnig dankbaar zullen zijn!

5. Hydrofiele doeken

Hydrofiele doeken zijn razendpopulair - en met een baby kun je er nooit genoeg van hebben. Deze doeken zijn meestal gemaakt van katoen of bamboe en kunnen op 60 graden worden gewassen, zonder door de hitte te worden aangetast. Een vlek is dus geen probleem, en... de doeken drogen razendsnel op. Precies wat papa en mama nodig hebben.

6. Cadeaubon

Nog een kraamcadeau tip: een cadeaubon! Met een cadeaubon weet je altijd zeker dat je goed zit. Oké, wellicht is dit niet het spannendste cadeau om te geven en mogelijk ziet een cadeaubon er wat simpel uit. Maar vergis je niet. Jij zult de vreugde tijdens het uitgeven van de bon misschien niet meekrijgen, maar mama en papa zullen hier gegarandeerd van genieten en jou super dankbaar zijn.

BONUS: Milestone Krasposter van Mini Miles

Natuurlijk kan onze eigen mijlpaalposter niet ontbreken op deze lijst. Speciaal ontworpen om kersverse ouders tussen alle drukte en hectiek optimaal te laten genieten van elke moment met hun baby. Hiermee sta je niet alleen op een speels manier stil bij elke mijlpaal maar creëer je ook nog eens onvergetelijke herinneringen! Al zijn alle andere babycadeau's erg leuk, dit vinden wij natuurlijk het allerleukste kraamcadeau ;)

De leukste Kraamcadeau's zijn niet saai

Het is duidelijk: kraamcadeau's zijn niet beperkt tot slabbetjes, rompertjes en speentjes en hoeven dus niet saai te zijn. Originele, schattige, stoere, handige en persoonlijke baby kado's vind je tegenwoordig in alle vormen en maten.

Ben je op onze website terecht gekomen omdat je op zoek bent naar een origineel kraamcadeau? Welkom! Kijk gerust eens rond en bekijk vooral onze milestone krasposters. Een uniek en persoonlijk kraamcadeau voor een jongen en meisje waarmee je de kersverse ouders keer op keer blij en dankbaar maakt.

Meer inspiratie op doen? Lees hier nog meer artikelen over kraamcadeau's!

 

X - Rowan