Raamvisite: welk origineel kraamcadeau geef jij?

Raamvisite en Originele kraamcadeaus

Je kraamtijd in tijden van corona

Geen zwangere vrouw zal zich dit van tevoren hebben bedacht: bevallen tijdens een pandemie. Door de coronacrisis is kraamvisite, waar de nieuwe ouders overladen worden met kraamcadeaus, even niet mogelijk. Ook een babyshower waar aan het einde het feest een prachtige cadeautafel staat vol babyshowercadeaus, zit er niet in.
 
Als trotse ouders van een prachtig pasgeboren kindje wil je jullie babygeluk niets liever dan delen met al je naasten. En als er een kleintje in je omgeving wordt geboren, wil je zo graag een bezoekje brengen om de kleine te bewonderen en een kraamcadeautje geven. Dus hoe doe je dat nu in deze bizarre tijd?

Veel jonge ouders hebben daar een leuke creatieve oplossing voor: raamvisite! Zo ook Priscilla Mesker, speelster bij ADO Den Haag, eind maart bevallen van haar eerste kindje: dochter Mila. Ik had een leuk interview met haar over hoe zij haar kraamtijd ervaart.

Raamvsite en een origineel kraamcadeau

Heel rustig en lekker genieten van de kraamtijd

Priscilla vertelt dat ze het wel heel rustig vonden. De eerste tijd hebben ze lekker kunnen genieten van hun kleine meid. “Vooral de eerste dagen dat de kraamhulp er nog was, kwamen Mila en ik pas rond 15.00 uur naar beneden. Als er kraamvisite was dan had je het toch drukker en kon je niet zo relaxed doen als nu.

Daarbij is het natuurlijk absoluut niet leuk. Je moet haar achter het raam showen aan je vrienden en familie. Iedereen heeft er zolang naar uit gekeken en zij kunnen haar dan niet vast houden. Ik vind het vooral heel erg voor mijn ouders en schoonouders. Zij hebben Mila nog helemaal niet vastgehouden. Daar zit ik wel echt heel erg mee.

Nu mijn vriend weer werken is, ben ik er af en toe ook wel klaar mee, om alleen maar in huis te zitten, want ik weet zeker als dit er niet was, zou mijn moeder zeker 3 keer per week op de stoep staan om te helpen en er gewoon op uit te gaan. 

“Kraamcadeaus buiten op de tafel”

Als ik vraag hoe ze zijn omgegaan met de (k)raamvisite antwoordt ze: “We hebben de tekst van onze geboortekaart aangepast, dat we vooral eerst zelf van haar wilden genieten. Pas na een week zeiden we dat er mensen mochten komen op raamvisite.

We hebben de deur op een kier gezet, zodat we ze alsnog met elkaar konden praten. We hadden beschuit met muisjes of roze koeken. De kraamcadeaus werden buiten op tafel gelegd. Als het mooi weer was, dan zaten we op afstand in de tuin. Dat was dan toch iets gezelliger.

Vanaf het begin facetimeden we regelmatig met onze ouders. Met de vriendengroep hadden we een kraamborrel online. We hadden allemaal Houseparty gedownload. Iedereen zat thuis aan de borrel en hebben we op Mila geproost. Momenteel zitten we te twijfelen om alsnog een kraamfeest te geven voor Mila. Ik ben alleen bang dat het nog even duurt.

Als ik vraag hoe ze zich als ouders hierbij voelen, zegt ze dat het een dubbel gevoel is. Aan de ene kant lekker rustig, maar aan de andere kant ook heel raar.  “Ons eerste kind hebben we niet normaal aan de buitenwereld kunnen laten zien.

Raamvisite en een origineel kraamcadeau jongen

We hebben zoveel kraamcadeaus via de post gekregen. Je vrienden en familie komen voor het raam staan en de kleine kan je niet aan hun geven. Ik vind het wel heel lief dat ze allemaal komen voor maar 5 à 10 minuten. Alle kinderen hebben dadelijk een fotoboek van hun kraamtijd dat ze voor het eerst vast gehouden worden door vrienden en familie en Mila die heeft dadelijk een boek met foto's waar een raam tussen zit.'' 

Ik vraag ook of ze iets mist wat ze tijdens een ‘normale’ kraamtijd wel gehad zou hebben. “Dit is ons eerste kindje, dus wij weten nu eigenlijk niet beter, maar wat ik vooral nu mis is tijdens mijn kraamtijd erop uit te gaan. Nu kan ik alleen maar een rondje met de hond lopen en dat is mijn uitje naar buiten. Ik had wel graag de auto in gestapt en lekker ergens kunnen lunchen met vrienden of iets leuk kunnen doen. Nu ben je vooral aan je huis gekluisterd en dat vind ik soms best moeilijk. Vooral als je een bezige bij bent.”

En het eerste wat Priscilla gaat doen als de maatregelen weer soepeler worden is Mila aan haar ouders geven. Zij wachten al zo lang om de kleine in hun handen te nemen!

Raamvisite Origineel kraamcadeau meisje

Origineel kraamcadeau voor (k)raamvisite

Heb jij iemand in je omgeving die je een origineel kraamcadeau wilt geven als je op (k)raamvisite gaat? Denk dan eens aan onze Milestoneposter! Alle bijzondere mijlpalen van de kleine kunnen de kersverse ouders hierop vastleggen. Dit kraamcadeau is net even wat anders dan andere mijlpaal cadeaus.

De babyposter is helemaal te personaliseren en op de poster vind je 26 vakjes die je kunt openkrassen. Ieder vakje staat voor een belangrijke mijlpaal. De Milestoneposter is verpakt in een luxe koker, dus het is ook een perfect kraamcadeau om per post te versturen als je bijvoorbeeld ook niet op raamvisite kunt komen.
 
Kijk snel in onze winkel en lees meer over dit originele kraamcadeau. Ik verzeker je: het is het leukste kraamcadeau om te geven én om te krijgen!

💌Heb jij ook ervaring met kraamvisite tijdens de coronarestricties? Laat het ons hieronder weten! 💗