Aanstaande Mama van haar tweede | Agnes 29

Aanstaande Mama van haar tweede |  Agnes 29

Stel jezelf eens voor 
Hey allemaal, ik ben Agnes. 29 jaar en woonachtig in het Twentse Goor samen met mijn vriend, onze zoon Rowen Joël van bijna 3 jaar en onze Franse bulldog Diesel.
 
Wanneer wordt je mama?
In Juni mag ik weer mama worden.
 
Waar maak je extra druk om nu je weer moeder wordt?
Of ik mijn beide kinderen straks net zo veel liefde en aandacht kan geven.
 
Is de kinderwagen al uitgezocht?
In de kinderwagen die we 3 jaar geleden kochten voor Rowen mag ook dit kleintje lekker in rond gereden worden.
 
Volgens anderen wordt ik de beste moeder van de wereld omdat…
Volgens mijn vriend Elkjaer ben ik al de beste moeder voor Rowen We zijn echt een team qua opvoeding en kunnen enorm genieten van hoe hij opgroeit. Dan zitten we s ´avonds naast elkaar op de bank en zeggen we tegen elkaar, hoe trots we zijn dat we dit samen zo goed doen!
 
Wat gaat het meest veranderen als je straks moeder bent? Van 1 naar 2 kindjes, ben heel benieuwd hoe het zal zijn qua ritme en aandacht verdelen tussen de twee.
 
Wat blijf je vooral doen als je moeder wordt?
Toch tijd maken voor jezelf, af en toe eens even eropuit zonder kindjes. Daar blijf je toch een leuker mens van.
 
Wat kan écht niet meer als die kleine er is?
Ik ben niet iemand die vind dat je leven op houdt als je kinderen hebt, ik vind dat je daar zelf bij bent. Het eerste jaar dat Rowen er was zijn er heus wel dingen die je eventjes laat. Maargoed, die pak je weer op als je daar zelf aan toe bent. Ik denk dat met een ukkie erbij ook het eerste jaar wel wat dingetjes zullen zijn die we even op hold moeten zetten, maar waar we later samen wel weer tijd voor gaan maken.
 
10 Poepluiers per dag verschonen of 10 keer per nacht wakker? Dan liever de poepluiers haha! Ik kan opzich niet zo heel goed tegen te weinig slaap, Rowen was het eerste jaar niet eens hele goede slaper, tot 9 maanden iedere nacht nog wakker. Ik denk dat je dit dan op adrenaline en liefde voor je kind gewoon doet. Maar als ik de keuze heb, laat me dan maar lekker slapen en 1 of 2 x per nacht een voeding doen. Dat is prima!
 
Kraamvisite, kraamfeest of Gender reveal party? Dan kies ik toch voor kraamvisite, ik vind het wel leuk dat je echt even de tijd hebt als mensen op bezoek komen om je kindje te bewonderen. En zo hou je elk bezoek toch een beetje rustig en kun je zelf inplannen wanneer iemand komt. Bij Rowen hebben we wel een kleine gender reveal party gedaan. Bij ons baby meisje dat onderweg is, hebben we ervoor gekozen om onze ouders op oudejaarsdag te verassen met roze champagne.
 
Draagzak of kinderwagen?
Kinderwagen. Ik ben niet iemand die met de baby op de buik rond loopt. Al hoewel ik het er soms wel heel relaxt uit vind zien.
 
Met welk simpel of juist origineel kraamcadeau kunnen mensen jullie blij maken?
Ik vind het leuk als mensen speciaal voor ons of de baby op pad zijn geweest voor een orgineel cadeau, iets gepersonaliseerd of gewoon een cadeaukaart, want dat is natuurlijk altijd leuk om te krijgen. Kleertjes en knuffels liever niet (hoewel je niet ondankbaar wilt zijn). Maar smaken verschillen heel erg en met Rowen merkte ik dat mensen dan kleding gaan kopen op de groei en je net in het winterseizoen en garderobe vol met korte mouwtjes en korte broekjes hebt hangen.
 
Iets wat je wilt zeggen tegen je baby?
Heb je een gezegde, spreuk, motto of quote waarnaar je leeft? Carpe diem, pluk de dag. Maar echt! Ik heb een hekel aan negativiteit en dit wil ik mijn beide kinderen erg graag meegeven. Probeer uit elke tegenslag toch weer iets positiefs te halen. En geniet vooral! Van alle kleine dingen om je heen.
 
En dé ultieme tip voor aanstaande of kersverse moeders? Blijf vooral je grenzen aangeven. Qua bevalling, qua visite, qua alles. Jij kan aanvoelen wat je wel of niet kunt. En als het je even teveel wordt. Kies dan even voor jezelf en je gezin. En bovenal.. Zo cliché maar waar, GENIETEN!!!!

Laat hieronder een leuke reactie achter voor Agnes!

 

Lees hier meer Blogs en verhalen van aanstaande en kersverse ouders. Ook kan je je inschrijven voor onze nieuwsbrief zodat je nooit wat hoeft te missen! Of bekijk natuurlijk de Mini Miles Milestoneposter, ons kraamcadeau voor alle aanstaande en kersverse ouders.