Aanstaande Mama | Pascalle 23

Aanstaande Mama | Pascalle 23-MiniMiles

Stel jezelf eens voor.
Ik ben Pascalle. Model, hostess, grid girl, dog mom van een cockerspaniël en mama to be. 

Wanneer wordt je mama?
Ik ben op 17 maart 2020 uitgerekend. Nog 3 weken te gaan! 

Waar maak je extra druk om nu je moeder wordt?
Over letterlijk alles. Of we het tapijt niet nog eens éxtra schoon moeten laten maken, hoe onze hond op de baby zal reageren en of de lift in het appartementencomplex niet teveel lawaai zal maken voor een slapende newborn. 

Is de kinderwagen al uitgezocht?
Nee! Dit (en een autostoel) is het laatste wat we nog moeten aanschaffen. Waarom we hier zo lang mee gewacht hebben? Er zijn zoveel goede verschillende merken en recensies te vinden, maar ook slechte. Door al deze meningen is het lastig een keuze te maken als je nog niet goed weet wat bij je past.

Volgens anderen (wie) wordt ik de beste moeder van de wereld omdat…
Mijn vriendinnen zijn er heilig van overtuigd dat ik een ‘coole moeder’ wordt omdat ik in vergelijking met andere aanstaande moeders nog relatief jong ben. 

Wat gaat het meest veranderen als je straks moeder bent?
Mijn lichaam, energielevel en hoe ik naar het leven kijk. Sinds ik zwanger ben sta ik opeens meer stil bij alle kleine dingen.

Wat blijf je vooral doen als je moeder wordt?
Je ziet vaak dat vrouwen die voor het eerst moeder worden zich helemaal verliezen in de baby. De baby komt op nummer één, hun partner daarna en zij zelf op de laatste plaats. Ze vergeten zichzelf vaak. Ik heb me voorgenomen om net zo goed voor mezelf te blijven zorgen. Hoe verliefd ik ook mag zijn op de baby. Ik zal mijn best doen om niet 24/7 over hem te praten. 

Wat kan écht niet meer als die kleine er is?
Zorgeloos door het leven.

10 Poepluiers per dag verschonen of 10 keer per nacht wakker?
Ik zit momenteel in mijn laatste trimester en heb moeite met in slaap vallen en in de diepe slaap terecht komen. Plus ik word meerdere keren per nacht wakker voor een toiletbezoek. Een nacht doorslapen lijkt mij zo fijn! Doe mij die tien poepluiers maar. 

Kraamvisite, kraamfeest of Gender reveal party?|
Gender reveal party! Het lijkt me niks om mensen over de vloer te hebben vlak na de bevalling. 

Draagzak of kinderwagen?
Draagzak/draagdoek. Ontzettend goed voor de hechting en je hebt je handen lekker vrij.

Met welk simpel of juist origineel kraamcadeau kunnen mensen jullie blij maken?
Letterlijk alles is welkom. Als aanstaande ouder heb je alles nodig want je hebt nog geen idee wat je precies daadwerkelijk gaat gebruiken. Zelfs met 20 hydrofiele luiers zouden we nu blij zijn. 

Iets wat je wilt zeggen tegen je baby? Heb je een gezegde, spreuk, motto of quote waarnaar je leeft?
Mijn moeder heeft de zin “ik heb je 9 maanden in mijn buik gedragen en dan doe jij dit..” veel gebruikt. Ik vond dit altijd erg irritant maar denk dat ik dit aankomende 18 jaren ook veel ga gebruiken. 

En dé ultieme tip voor aanstaande of kersverse moeders?
Geniet van de zwangerschap. Het is zo voorbij! 

Laat hieronder een leuke reactie achter voor Pascalle!

 

Lees hier meer Blogs en verhalen van aanstaande en kersverse ouders. Ook kan je je inschrijven voor onze nieuwsbrief zodat je nooit wat hoeft te missen! Of bekijk natuurlijk de Mini Miles Milestoneposter, ons kraamcadeau voor alle aanstaande en kersverse ouders.